Със съдействието на:

Русия гостува на Фотоваканция - 21.08.2011 11:13:45

 На Фотоваканция 2011 ще бъдат представени 5 самостоятелни изложби от руски Автори.

"СЛУЧАЙНИ ПОРТРЕТИ, СЛУЧАЙНИ ДЕТАЙЛИ"

Самостоятелна изложба на Андрей Гордасевич

Андрей Гордасевич, фотография: Владимир Луповской

Представяне

Обича да снима хората в тяхното ежедневие.

Пътешества активно в Китай, Европа, Индия, Куба и малките градове на Русия.

Многократен участник в множество фотографски мероприятия: международните месеци на фотогрфията в Москва "Фотобиенале"; фестивал "Мода и стил във Фотографията"; "Фотоваканция"; нееднократно номиниран за награда в конкурса за най-добър репортаж за Москва "Сребърна камера". Участник в проектите на Московкия дом на фотографията "Руският поглед към Европа", "Фотолетопис на Русия". Има множество награди и изложби. Първият фотограф, който прави изложба с Leica в Русия "14 фрагмента от Индия"

 

www.gordasevich.ru

gordasevich@gmail.com

За изложбата

     

 

Хората и тяхната среда винаги са били най-интересният обект за моята фотография. От много години снимам хора на различни места: в домовете им, на улицата, в манастирите, на пазара...

Интересувам се не само от тяхната личност, а и от малкия свят, който всеки изгражда около себе си и изчезва в момента, в който този човек вече го няма. Понякога изчезва и докато човекът е още жив. Ето защо се опитвам да снимам и  интериорни и градски детайли. От всички тези протрети и детайли може да се оформи своеобразен микс, в който всеки да направи виртуално пътуване.

 

"МЕЖДУ ЛИЦЕТО И МАСКАТА"

Самостоятелна изложба на Жюли Брехтолд

Жюли Бехтолд, Фотография Андрей Гордасевич

Представяне

Жюли Бехтолд е родена през 1957 г. в Берн (Швейцария). Завършва Бернския университет със специалност славистика и германистика. От 2003 г. живее в Русия и в настоящия момент работи в швейцарското посолство в Москва. 

Вече 15 години се увлича по фотографията и пътешества до близки и далечни ъгълчета на света в търсене на сюжети.

 

За изложбата

                                                

Въпреки откритите рамена, гръб и крака моделът на подиума винаги изглежда някак далечен, недостъпен и студен; доста често е синтетичен и почти никога - жив. Очевидно целият акцент върху подиума не е върху модела, а върху грима и дрехите.

Модната фотография, правена по задача обикновено е бляскава, но бездушна. Рядко ще забележете модел, в чието изражение да прочетете някакви чувства - по-скоро то би било флиртуващо и помпозно. Удивително е, че дори и бекстейдж фотографията е близка до това да бъде лъскава, хладна и лишена от емоции.

Това не е така в серията на Жюли Бехтолд, където моделите са уловени в състояние между себе си и подиума, между лицето и маската.

 

"МЕТАФОРИЧНА ФОТОГРАФИЯ"

Самостоятелна изложба на Алексей Миловский

Представяне

Алексей Миловский е роден в семейство на геолог в Иркутск през 1954 г.

Освен с фотография не се е занимавал с нищо, изключение прави единствено ежедневната философия. Постоянно живее и работи в Москва, като се измъква само през лятото. Работил е като фотограф в три научно-изследователски института и дизайнер в завод. За известно време ръководи фото студиото на дома на творчеството за деца и юноши. 

Отпечатван в повече от 20 списания и вестници. Неусвоени жанрове няма - снима всичко: техника за реклама, портрети, сватби, деца, корпоративна фотография плюс лично творчество.

В последно време интересите му са насочени към видео и синтезирани медийни продукти.

    

За изложбата... малко

Една от представените на изложбата фотографии в момента е изложена в Московския Дом на фотографията в ретроспективна изложба на Руското фотографско общество и съюза на фотохудожниците на Русия.

 

"ПЕЙЗАЖИ ОТ ГОРНА ВОЛГА"

Самостоятелна изложба на Виктор Бородулин

Представяне

Виктор Бородулин е роден през 1960 година в град Углич в Ярославска Област. Живее и работи там и до днес. Сред неговите увлечения особено място заема фотографията. Така е от детските му години. Участва в над 20 изложби - самостоятелни и колективни. През 2008 - 2012 осъществява мащабния фото проект "Селските храмове на Горна Волга", представена с успех в много руски градове. Проектът лежи и в основата на издаването на фото албум със същото име.

Любим фотографски жанр - селски пейзажи от средна Русия. В своето творчество Виктор Бородулин се стреми към традиционен, класически светопис, който преплита всичко най-добро от класическата световна живопис.

    

 

"СИНИНИ, МАЗОЛИ, КРЪВ"

Самостоятелна изложба на Владимир Луповской

Представяне

Владимир Луповской е стар приятел на Фотоваканция. Тази година той ще бъде част от събитието за пореден път. През 2000 г. той спечели второ място в основния конкурс. Той е причината тези изложби да бъдат част от Фотоваканция.

Както самият той каза: "Накарах всички да напишат по нещо, организирах, а да напиша нещо за мен не ми остана време"

Авантюрист с неизчерпаема енергия... така бихме го определили ние. Запознайте се с него на Фотоваканция 2011.

    

 

*Може да видите условията за настаняване и участие тук - http://photovacation.org/photovacation/