Със съдействието на:

Тимоти Алън с изложба в София (01.06.2012 - 18:30, СБХ) - 09.07.2011 03:40:13

Каним Ви да се срещнете с невероятните истории разказани във фотографията на Тимъти Алън в София, от 01.06.2012, 18:30, СБХ... В рамките на впечатляващият "Месец на фотографията"

 

Тимоти Алън е роден в Торнбридж в Югоизточна Англия през 1971 г. На 22, след като се дипломира като зоолог напуска Великобритания и прекарва 3 години в пътешествия в Индонезия. Тогава се и запалва страстта му към фотографията. През 90-те, след като записва задочно да учи фотография, Тимоти се присъединява в екип разпространяващ помощи в Боснa, за да заснеме репортажния проект за първата година на обучението си. Шест месеца по-късно прекъсва образованието си и се мести в Лондон, където започва работа за Sunday Telegraph като постепенно успява да затвърди позициите си за 6 години да премине в The Independent, където основно снима хора и портрети. През 2002 се присъединява към фотографската агенция Axiom, което му дава възможност да покрива динамичен и широк спектър от истории с теми от гражданската война на  отдалечените Острови на подправките в Индонезия, до вълнуващата субкултура на световното първенство по препариране на животни в Спрингфийлд, Илинойс.

През последните години основният фокус на работата му се обръща към обществата от хора, които са запазили обичаите и живеят далеч от модерната цивилизация. Понастоящем отдава времето си на документирането на разнообразието на човешкото наследство. Неговите документални филми, носители на множество награди са го водили до всички кътчета на света, от близо 6000 м. надморска височина в Хималаите до 40 м. под Южното Китайско море, както и проекти в общества в Арктика, тропическите гори и отдалечени пустинни местности.

По последния си проект, Тимоти прекарва почти 2 години, като пътува с филмовите екипи на BBC, които заснемат поредицата Human Planet.

По време на Месец на фотографията Фотоваканция ще покаже  колекция от най-добрите свои фотографии