Със съдействието на:

FACTOR.BG - Принт-център на световно ниво - 03.09.2017 21:37:47

Ние вярваме, че "Фотографията се нуждае от тяло", затова ще се постараем да осигурим най-доброто тяло за Вашите снимки. 

Във фотографския печат, както и във фотографията, красотата е в детайлите. Всичко е от значение, дори и най-малките подробности. 
Същевременно, Фотоваканция е събитие, което се опитва да бъде неформално, отворено, модерно и същевременно, по лятному лежерно. 
Затова ще опитаме да комбинираме висококачествения печат и материали, с непретенциозното презентиране на фотографията, в стил "импровизирана изложба на въже", каквато е традицията от ранните години на събитието. 

Как ще се случи всичко това? Ето как:

Принтерите, които ще използваме, естествено са само EPSON - най-модерните, и което е по-важното, най-популярните и ефективни машини в няколко различни класа и типа приложение. 

EPSON L-серия - принтерите, които промениха ежедневния фотографски печат - в дома и в студиото! 
В най-масовия и популярен клас, този на ежедневния цветен фотографски печат, ние сме осигурили цялата фото L-серия на Epson - L805, L810, L850 и L1800. Можем да ги характеризираме накратко - перфектната комбинация от високо качество на цветния печат, най-ниската себестойност на оригиналните консумативи (само 5 стотинки с ДДС за мастило, за отпечатването ан снимка 10/15), ниска първоначална инвестиция и ненадмината надеждност, подкрепена с уникалната гаранция на FACTOR.BG - "Три години или 30000 копия ПЪЛНА ГАРАНЦИЯ". Огромната част от фотостудиата в България разчитат на някой от тези фотопринтери, за своята ежедневна продукция, а някои са достигнали показания на брояча над 200 000! 

EPSON SureLab D700 - сърцето на фотостудиото
Когато достигнете границите на възможностите на принтерите от фото L-серията и се нуждаете от:

  • по-висока скорост
  • по-ниска себестойност на продукцията
  • по-висока надеждност
  • още по-добро качество
  • снимките ви трябва да издържат повече, отколкото произведените по фотохимична технология снимки
  • или просто когато ви е омръзнало да ви обяснява служителят в кварталния фото-минилаб, че кафявото петно на снимката ви, всъщност е същата онази ярко-червена рокля, която събираше погледите на целия купон

вече е време за EPSON SureLab D700. 

Основната част от Вашите снимки, отпечатани по време на Фотоваканция, ще минат през именно този принтер. 

EPSON SureColor-P серия - за безкомпромисните търсачи на съвършенството
Когато правите изкуство и не желаете да се съобразявате с технологични ограничения, принтерите Epson от тази серия са идеалният избор за Вас. Пигментни мастила, за 200-годишна устойчивост на изображението, несравнимо качество и неутралност на черно-белия печат, желязна повторяемост на резултатите, година след година, огромен избор на печатни медии - от фотохартии, през истински художествени картони, до платно за рисуване (канава, канаваца). Независимо дали използвате най-малкия Epson P-600 (формат А3+) или P20000 (ширина на печат 1620 мм), можете да сте сигурни, че никоя галерия или колекционер, няма да погледне пренебрежително на вашите оригинали. Естествено, не забравяйте, че материалът, върху кайто печатате, е също толкова важен! 

За да ви дадем пълна представа за възможностите на EPSON SureColor-P принтерите, ние ще осигурим за Фотоваканция моделите SureColor P600, P800 и P5000. Те ще са на ваше разположение за безплатни тестове. 

Печатните медии - не по-малко важни от принтерите
Ние никога не сме правили компромиси, когато става дума за качество на медията. Имаме медии за всяка нужда, за всеки бюджет, за всеки принтер. На Фотоваканция ще печатаме основно на медии Epson и Katana. Ще има мостри и на медиите ILFORD и HAHNEMUEHLE, за тези, които са изкушени от артистичните медии и планират да продават свои принтове, като арт-фотографи. 

Презентацията - непретенциозно и артистично
Тази година снимките ви, предадени за Принт на деня, ще бъдат нареждани върху стената, ден след ден, докато накрая се получи един калейдоскоп на Фотоваканция - цялото събитие с един поглед. За да осигурим надеждното залепване за стената, но и да гарантираме, че нито стената, нито скъпоценните фотографии ще бъдат повредени, ние ще използваме уникалния ROLLER.DOT - патентован диспенсър на лепилни точки, които държат здраво, но и се отстраняват лесно и без остатък, когато са си свършили работата. ROLLER.DOT лепилото е ACID FREE, неостаряващо, което значи, че никога не би навредило на отпечатъка и не е голяма драма, ако го изчистите след някой ден, а не точно днес.

И да напомним - FACTOR.BG не е студио за печат срещу заплащане. Ние печатаме само безплатно, с демонстрационни цели. От нас можете да получите съвет и демонстрация. Можем да помогнем с огромен избор на принтери и медии, независимо дали става дума за фотографски, рекламен, текстилен или друг вид печат, ще ви осигурим оригинални консумативи, надеждна поддръжка и качествен сервиз, и ВИНАГИ ще бъдем ваши партньори, но НИКОГА ваши конкуренти, в печатния ви бизнес. 


Нямаме търпение да се срещнем отново, на Фотоваканция!