Със съдействието на:

Фотоваканция2016: Ден 5 - 08.09.2016 23:55:44

На петия ден от Фотоваканция използвахме машина на времето и се пренесохме в Средновековието. Изведнъж се обградихме от замъци, рицари в доспехи, разхождащи се фазани в красиви градини и плаващи в езеро лебеди. Или иначе казано взехме автобуса на Фотоваканция и се озовахме в замъка в Равадиново
Не спасихме нито една принцеса, не убихме нито един дракон или змей, но пък направихме това, в което сме най-добри: снимахме неуморно.  И понеже си знаехме, че не сме войни, а фотографи се бяхме подготвили предварително с наша принцеса – модел, за да не се налага да водим битки.

Имахме фотосесия с осветление ProFoto с Фотосинтезис и Петър Тодорински, който ни даде полезни съвети как да снимаме принцеси, в случай че успеем да спасим такава и как правилно да използваме осветлението и техниката си, за да не превръщаме красивите приказни героини в огнедишащи дракони.

Следобед някои от нас се отдадоха на лежерно плажуване, а други неуморно продължиха да снимат  т.е. някои обърнаха повече внимание на частта „фото“, а други на „ваканция“. В крайна сметка равновесие беше постигнато.

Заедно с Ивайло Станев обявихме победителя от „Принт на деня“ за предния ден – Мартин Каравелов, а малко след това открихме изложбата на Гаро Кешишян „Калейдо“. Повече за Гаро научихме и от едноименния филм на Валентин Гоневски. Благодарим и на двамата за страхотния резултат! Гаро ни даде съвет да гледаме на нещата малко на шега и вдъхновени и изпълнени с енергия продължихме с караоке вечерта на Фотоваканция.