Със съдействието на:

Фотоваканция2016: Ден 3 и 4 - 07.09.2016 21:48:01

Приехме съвета на Александър Иванов да не чакаме да станем на 50, за да полетим и в третия ден на Фотоваканция решихме да го направим. Крилете не можаха да пораснат достатъчно бързо и се наложи да използваме мотоделтапланер, но  пак беше достатъчно хубаво.  Абе, всъщност, не беше хубаво. Беше ЖЕС-ТО-КО! Летиш, преминаваш през облаци, събираш в шепи и се надяваш да остане нещо в тях, за спомен. Рееш се, гледаш всичко отгоре, точно като птиците и накрая започваш да им завиждаш – та те имат всичко това всеки ден.
В крайна сметка се връщаш на земята с най-голямата, широка усмивка и страхотен спомен. И няколко десетки кадъра, които се сещаш, че си направил, докато си бил горе.

Междувременно се проведе традиционният турнир по домино на Фотоваканция с подкрепата на SanDisk. На каква поредна домино-драма бяхме свидетели! Беше оспорвана , но честна битка и в нейния край успяхме да излъчим и победител.
Обявихме и победителя от конкурса „Принт на деня“ за предния ден с Темелко Темелков. „Принт на деня“ спечели Александър Иванов – Masteral.

Четвъртия ден от Фотоваканция започна рано с фотосесия-разходка с Canon EOSМ„С коне на Бегликташ“.  Е, не сме яздили коне до там,а пристигнахме задружно с автобуса на Фотоваканция.
На Бегликташ случайно преминалите туристи бяха свидетели на интересно природно явление: струпване на фотографи на едно място с обща цел: снимане на модел.
После гледахме филма „Широко отворени очи“ за Симон Варсано.  И след този филм си казваш „Като порасна искам да стана като него“
Всички ще се съгласим с едно: фотографията е изкуство. Но за да бъде видяно и популяризирано едно изкуство, често се нуждае от финансиране. И всички ще се съгласим с още нещо: често творецът-фотограф няма никаква представа от начините, чрез които може да популяризира проектите си и да получи финансиране за тях.  Вярваме, че всички, които присъстваха на лекцията/дискусия „Финансиране на фотографски проекти“ на Емануил Трейман, вече са по-запознати и информирани.
В този четвърти ден открихме изложбата от „Трети международен фотосалон Пловдив“ под егидата на FIAP и обявихме победителя от „Принт на деня“ от предния ден с Александър Новоселски. Та, победителят е Галина Маринова.
И така в снимки, усмивки и страхотни емоции, изминаха още два дни от Фотоваканция 2016.