Със съдействието на:

Светът на подводната фотография - практически семинар - 12.08.2016 17:47:56

"Светът на Подводната Фотография"

ПРАКТИЧЕСКИ UNDERWATER СЕМИНАР

с Ивайло Станев и Мартин Христов 

04.09.2016 г., Фотоваканция

ЦЕНА: 90 лв. 

 

Богатствата, и светът под повърхността на водата, са пленявали хората от векове. Това царство се населява от безбройно разнообразие от морски обитатели във всякакви форми, цветове и размери и е необятно творческо поле за изява и реализация на всякакви фотографски идеи и проекти.

Подводната фотография и видео не се ограничават само със заснемане на света под водната повърхност. Използвайки ефекта на безтегловност и удивителния начин на пречупване на светлината през водната повърхност, могат да бъдат създадени уникални изображения на хора, животни, потънали кораби, мода и дори продукти.

През последните години, с развитието на технологиите и търсенето на нови креативни подходи, подводната фотография и видео станаха неизменна част от рекламния, модния и музикалния бизнес в световен мащаб. За щастие днес гмуркането и подводната фотография са по-достъпни отвсякога.

За да ви помогнем да реализирате и запаметите вашите изживявания под водата, ще ви разкажем най-важното за подводната фотография, какви са техниките на снимане, с какво оборудване е необходимо да разполагате. Разликите между снимане на сушата и под водата. Какво трябва да бъде вашето поведение, за да реализирате фотографски вашите идеи под вода безопасно за себе си и околните. И накрая да споделите това изключително изживяване с онези, които са останали над повърхността.

Ще ви запознаем практически с реализацията на модна и рекламна фотография във вода.

За целта заедно ще направим 2 сесии с модел в басейн, и след това всички желаещи ще могат да се потопят и да усетят предизвикателството UNDERWATER PHOTOGRAPHY.

 

Ивайло Станев

От 2011 г. Ивайло е официалният фотограф на списанията Playboy и Maxim за България. От момента, в който списание Esquire стъпва на българския пазар, Ивайло е фотограф и фоторедактор на списанието. 

Той стои и зад едно от най-големите фотографски студиа в България - Creative Hall 

Ивайло работи и като оператор за множество рекламни и документални продукции.

 

Мартин Христов

Роден на 21. Август.1975 По професия – архитект. Занимава се с гмуркане от 2005 г., с подводна фотография от 2006г. Участва в уъркшопи и експедиции с едни от най-известните подводни фотографи в света – Майкъл Ау, Алекс Мустард, Уилиам Тан. Снимал е във всички океани и много морета. Любимо място – Червено море и Индонезия. Печели международни съзтезания по подводна фотография:

Bali (Индонезия) – 2010 – първо място за портфолио

Raja Ampat (Индонезия) – 2011 – трето място – ширикиъгълна фотография

Azores (Португалия) – 2013 – първо място в категория потънали кораби

World shoot out (Израел) – 2014 – трето място в категория Дайв дестинации (портфолио)

Jailolo (Индонезия) – 2014 – първо място в категория широкоъгълна фотография

Marmaris (Турция) – 2015 - първо място в категория широкоъгълна фотография

 

Уъркшопът ще се състои на 04.09.2016 г. от 10:00 ч. до 18:00 ч. в Приморско Клуб (ММЦ) 

Цена: 90 лв. (при предварителни записвания)

Цена: 120 лв. (при заплащане на място)

 

Записването става предварително, чрез формата по-долу! 

Местата са ограничени до 15 човека. 

Fill out my online form.