Със съдействието на:

Изложба на Милан Христев на Фотоваканция 2016 - 19.07.2016 12:16:04

Посетителите на Фотоваканция 2016 ще имат възможността да се запознаят с творчеството на тазгодишния носител на Почетната статуетка на НСФА - Милан Христев. 

На 5 септември в Приморско Клуб ще бъде открита изложба Избрани творби на фотографа, кито той е направил през дългите години зад обектива. 

Милан Христев е роден през 1963 г. в Пловдив. С фотография започва да се занимава още като ученик през 1975 г. До завършването на средното си образование всяка година печели 1-во или 2-ро място на окръжните и национални конкурси за фотография на ТНТМ. След казармата през 1985 г. завършва Техникума по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик”. Представял е авторски колекции в Австрия, България, Гърция, Италия, Македония, САЩ, Швейцария, Унгария. През годините има участия и награди в повече от 60 български и международни общи изложби. Притежава фото ателие в Пловдив.

„Милан е един от българските фотографи, които снимат непрекъснато. За колекцията си от снимки на улицата споделя кратко, че това са впечатленията, които му е предоставило ежедневието.
Уличната фотография е лов на случки, фриволна парафраза от Картие-Бресон. Това е едно освободено упражнение по вглеждане. Тя може би не би събрала толкова точки в актива си, летвата не би стояла толкова високо, ако с нея не се бяха занимавали години наред едни от най-добрите фотографи в света, първо французи, после американци и всички останали. До степен, че да се направи ненаправена вече улична фотография е наистина трудно.“
Антоан Божинов.