Със съдействието на:

ЩИПКА ВДЪХНОВЕНИЕ с EPSON D700 - 26.08.2015 19:16:07

КОНКУРС НА ВЪЖЕ "ЩИПКА ВДЪХНОВЕНИЕ"

Традиционният конкурс за снимка на щипка, тази година ще бъде отпечатан на новия "сух" минилаб Epson SureLab D700. 

За да направим нещата по-интересни, Ви предизвикваме да комбинирате снимките, които ще предадете в конкурса със стих, независимо дали той е авторски или чужд. Позволете на снимките да вдъхновят стиховете и на стиховете да вдъхновят снимките ви.

Всеки акредитиран участник във Фотоваканция може да се включи, като представи за печат до 3 снимки с размер А4  и избере с коя или с колко от тях да участва. Към всяка снимка, която участва в конкурса, авторът трябва да приложи и стих. Ще се оценява комбинацията между 2-те.  
 


РЕГЛАМЕНТ: 
При акредитацията ще получите акредитационен номер (ID) и талон за участие в конкурса. 
Изображенията, с които ще участвате, трябва да изпратите на e-mail inspiration@factor.bg
Файлове на носител няма да се приемат, единственият начин е изпращане по електронна поща на inspiration@factor.bg.
След отпечатване, FACTOR.BG ще публикува информация във Фейсбук страницата на събитието, за да знаят авторите, че снимките им са готови и могат да си ги получат и селектират. Към всяка от селектираните снимки авторът трябва да напише стих на специално предвидени за целта листчета, които ще получи при получаване на снимки. Готовите творби (снимка + стих) се предават лично от автора на отговорника за изложбата, без никакви маркировки по лицето или гърба на разпечатката, за да не бъдат дисквалифицирани. Отговорникът за изложбата маркира по подходящ начин разпечатките, за да позволи идентификация при награждаване, но не и разпознаване на автора предварително и опорочаване на избора. 
Ангажимент на автора е да вземе снимките си от Принт-центъра и да предаде тези, с които ще участва в изложбата, на отговорника по изложбата. Изпращането на снимки за печат НЕ ОЗНАЧАВА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА, ако разпечатките не се предадат лично от автора на отговорника за изложбата, те няма да бъдат допуснати до участие. Ако към снимката няма текст в стихотеорна форма, тя няма да бъде допусната за участие. Ако в последния момент постъпят твърде много файлове за печат, FACTOR.BG не гарантира, че ще отпечата всички, заради ограниченото време.

След подреждането на изложбата, всички акредитирани участници във Фотоваканция могат да гласуват за избор на най-добра снимка. 
Гласовете се броят и снимката, събрала най-много гласове, печели Голямата награда. Следващите 5 снимки по рейтинг печелят поощрение. 
Един участник има право само на една награда, ако повече от една снимки на един автор попаднат в наградените, то снимките с по-нисък рейтинг отпадат и в призовите места се включват следващите поред автори.

След края на изложбата, отпечатаните фотографии остават за авторите, за спомен от Фотоваканция 2015 и FACTOR.BG. 
Личен ангажимент на авторите е да си потърсят разпечатките след изложбата.

Всички изображения, участващи в конкурса, могат да бъдат използвани от организаторите само и единствено за популяризация и отразяване на събитието. 

Изисквания към файловете: JPG, минимална компресия, RGB с профил, пропорция 3:2, размери 3600х2400 пиксела (305хID25_ID25__INSPIRATION,ID25__INSPIRATION

Награди: 
- Голяма награда - Плакет и 500 лв. в брой
- 10 поощрения - Грамота и 50 лв. в брой

Екипът на FACTOR.BG пожелава успех и приятни емоции на всички участници!