Със съдействието на:

ЕНЕРГИЯ-СИЛА - работилница за изработването на фотокнига с Надежда Павлова - 03.08.2015 13:42:14

ЕНЕРГИЯ – СИЛА
Работилница за създаване на фотокнига с Надежда Павлова


За регистрация, попълнете формата в края на тази страница

Как да насочим творческата ЕНЕРГИЯ на групата и да придадем повече СИЛА на фотографиите. 

Научете се как да превърнете интуицията си в мощен инструмент в творческия процес и как да изработите своя фотокнига.

Краен срок за записване: 01.09.2015 г. 
Максимален брой участници: 7
Кога: 8, 9, 10.09.2015 г. Фотоваканция, Приморско Клуб

Материали от които ще имате нужда:
Участниците са поканени да донесат свои материали и инструменти, за да могат да продължат и след уъркшопа работа по своите макети.
- ножица;
- макетен нож или скалпел;
- метална линия; 
- игла за шиене с голямо ухо; 
- телбод; 
- подложка за рязане;
- лепило и четка;

В таксата са включени всички други материали.

ПРОГРАМА

ПОДБОР НА КАДРИ: 
Всеки участник ще бъде помолен да изпрати 15 фотографии на тема ЕНЕРГИЯ-СИЛА. Кадрите могат да бъдат техни лични фотографии, намерени снимки, фотографии от семеен или приятелски архив, придобити от интернет. Идеята на уъркшопа е всеки участник да придобие умения да използва фотографията за създаване на разказ и внушение следващо една обща зададена тема. От изключителна важност ще бъдат идеите, а не авторството на самите изображения. Всяка избрана и изпратена фотография трябва да носи силата на зададената тема. Снимките не трябва да са личен авторски проект, а да носят усещането, което създава у вас зададената тема ЕНЕРГИЯ-СИЛА. 
Всеки участник ще бъде помолен да сподели с другите защо е избрал точно тези 15 фотографии, което ще е от полза на всички при последващия редакторски процес.

ПИСАНЕ: 
Всеки участник ще бъде помолен да напише кратък и съвсем спонтанен текст по зададената тема „Енергия - Сила” . Участниците ще използват техниката на „автоматичното писане”, позволявайки на емоциите си да се появят на белия лист като думи. Този текст ще бъде използван от групата участници, за да избистри идеите си и да конструира книгата си.

РЕДАКТОРСКА РАБОТА: 
Участниците ще работя заедно като подберат фотографии от всички получени преди началото на уъркшопа изображения и ще ги подредят във фотографска поредица.

СЪЗДАВАНЕ НА МАКЕТ ЗА ФОТОКНИГА: 
Групата ще работи заедно по изграждането на концепция и създаването на макет за фотокнига. 

ПРЕДСТАВЯНЕ НА РАЗЛИЧНИ ФОТОКНИГИ: 
От макет до издаване на фотокнига; Техники за изработване на книжно тяло; Участниците ще се научат да изработят сами книжно тяло, в което ще бъдат добавени избраните фотографии. Всеки участник ще изработи свое копие.

ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА:
Групата ще представи макета и ще дискутира решенията си.

ЦЕНА: 120 лв. 

На този линк може да разгледате фотокнигата e-zero направена по време на уъркшоп : "Снимане, редактиране и създаване на фотографска поредица. Изработване на макет за фотокнига." - Уъркшоп с Надежда Павлова от 01-06.05.2015 на язовир Пчелина от Галя Йотова, Надежда Шипкова, Цвета Убчева и Надежда Павлова.