Със съдействието на:

Фото приключение: Карнавалът във Венеция - 17.12.2013 14:21:51

ФОТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ - КАРНАВАЛЪТ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

МЕСТАТА СА ЗАПЪЛНЕНИ - При възможност за допълнителни записвания, ще публикуваме информация. 

Фотоваканция и „4 СЕЗОНА ТРАВЪЛ” ви канят на чудно фото приключение. Нека заедно преоткрием приказната Серенисима по време на един от най-известните карнавали в света и да я снимаме, снимаме, снимаме...

Предлагаме ви 5-дневно пътуване с автобус с една нощувка в хърватската столица Загреб, която също ще снимаме, и две нощувки в Местре (в непосредствена близост до Венеция).

Екскурзията ще е подплатена с лекции, съвети и фотографски експерименти, които ще я направят полезна и незабравима.  

Лектор на фотографската програма ще бъде Ангел Ненов. Той е известен фотограф с дългогодишна практика и нескончаема енергия. Ненов ще помогне на всеки от участниците да отключи своя творчески потенциал чрез интересни фотографски предизвикателства и внимателно подбрани съвети. Самият Ангел не веднъж е посещавал Венеция и ще ни помогне да усетим еуфорията на карнавала и да погледнем по друг начин на популярните места и да изследваме непознатите чаровни кътчета на града.

Повече за Ангел може да видите в профила му във Photo Forum

 

От своя страна Фотоваканция ще изпрати своя главен координатор Емануил Трейман, който ще се грижи за гладкото преминаване на пътуването и разнообразяването на програмата с интересни идеи и предизвикателства.

Подробната фотографска програма на събитието очаквайте съвсем скоро, а дотогава ви представяме основните параметри на нашето фото приключение.

 

5 дни/ 3 нощувки

 

21-25 февруари 2014 г.

 

Програма

 

1 ден, петък 21.02.
Отпътуване стадион „Васил Левски“ в 05,30 ч. в посока Калотина. Преминаване на границата в 06,30 ч. Пристигане в Загреб в ранния следобед. Настаняване в хотел.

Свободно време за снимки. Нощувка.

 

2 ден, събота 22.02.
Закуска в хотела. Отпътуване за Любляна-Триест-Венеция. Настаняване в хотел в Местре. Свободно време за снимки. Нощувка.

 

3 ден, неделя 23.02.
Закуска в хотела. Отпътуване за Венеция. По желание „Полетът на Ангела“ на площад „Сан Марко“ в 12 ч. От  15 до 18 ч. Парад и конкурс за най-добър маскараден костюм - костюми, маски, перуки, пера и шапки. Свободно време за снимки. Завръщане в хотела надвечер. Нощувка.

 

4 ден, понеделник 24.02.
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време за снимки във Венеция.  Площад „Сан Марко“  от 15 ч. Парад на костюмите.  Отпътуване за България в 17,30 ч.  Нощен преход.

 

5 ден, вторник 25.02.
Пристигане в София в ранния следобед.

Цена: 385 лв.

 

Цената включва:

професионален лектор; 

водач;

транспорт с лицензиран автобус;

3 нощувки със закуски

1 нощувкав Загреб ( хотел Rebro *** или подобен),

2 нощувки в района на Местре ( хотел Palladio *** или подобен );

застраховка „Помощ при пътуване“;

 

Цената не включва:

входни такси за туристически обекти (програмата ще бъде съобщена допълнително) - около 30€;

билет за вепорето – 22€.*

Забележка:
Екскурзията се осъществява при 40 записани и пълноплащащи човека.
Туроператора си запазва правото да променя цената в случай, че има покачване от страна на контрагенти.
При записване се изисква 50 % депозит.

 

Малко повече за карнавала във Венеция.

 

Карнавалът във Венеция привлича милиони туристи от цял свят. Тази година той е подчинен на темата „Човекът и природата“, на фантазията и чудесата на природата, като метафора на живота. Независимо къде живее – Европа, Австралия, Океания или Америка, човекът винаги е искал да разкрие магията и тайните на природата чрез митове, легенди и приказки. Затова тази година маските ще бъдат вдъхновени от традиционните европейски, арабски, африкански, индийски и монголски приказки и алегории.

Всяка година карнавалът се провежда две седмици преди Пепеляна сряда и завършва точно на Сирни заговезни - от 15 февруари до 4 март 2014 г.

За пръв път карнавал в Серенисима (както наричат Венеция) се организира през 11. век. Традицията продължава до 18. век, когато градът е в упадък. Тя е възстановена през 1979 г. и оттогава към Венеция се стичат милиони туристи от цял свят, облечени като  Арлекин и Коломбина в стила на  Commedie del'Arte,

Карнавалът е приемник на римските Сатурналии - езически празник в чест на бог Сатурн, свързан с плодородието, земеделието и реколтата за жителите на Лациум.  По времето на Сатурналиите, които се провеждали между 17 и 21 декември, социалните условности падали. Робите се освобождавали от ежедневните си задължения и можели да сядат на трапезата наравно с патрициите, да носят техните дрехи, дори да ги командват. Тогава и богати, и бедни криели лицата си под маски и всеки можел да се забавлява както и с когото си поиска.