Със съдействието на:

Фотоваканция 2013 - Откриване - 07.09.2013 18:01:49

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА „ФОТОВАКАНЦИЯ” – 06.09.2013

 

Снощи, в кафе-галерия „Нептун”, в близост до станцията на ММЦ - гр. Приморско се откри тазгодишното, деветнадесето издание на„Фотоваканция”. На чаша вино и в приятната компания на многобройни участници от страната и чужбина, Юрий Трейман и Емануил Трейман представиха работния си екип и по-важните акценти в предстоящата програма.

С нескрити очаквания за висока творческа креативност, участие в откриването взе още известния унгарски фотограф Янош Ейферт, който е у нас специално за „Фотоваканция”. Неговият уъркшоп „Тяло и движение” ще се проведе на 13 септември от 10.00 часа. 

Итази годинаотновоще присъстват фотомодели.  Очакваме през следващите дни да видим интересни кадри с чаровните Мария и Калина.

На официалното откриване стана и връчването на медалите от 4-ия международен конкурс – Фотоваканция  2013, под егидата на FIAP,  в който взеха участие 238 автора от над 50 държави.

От българска страна с награди бяха отличени – Златко Латев, сребърен медал в раздел „Акт”, както и Виолета Тодорова, почетен диплом в същия раздел. Селекция от най-добрите снимки в конкурса може да бъде видяна в “Кафе-галерия” Нептун, а за тези от Вас, които няма да успеят да ги видят на живо.

Вечертазавърши с посещение на провеждащия се в момента фестивал X POINT(безплатен достъп с баджа за акредитация) и музикалнопартисъс Stereo Mc’s на северния плаж в гр. Приморско.

 

Автор: Румяна Александрова