Със съдействието на:

Интервю с Любомир Сергеев - 03.07.2013 09:42:45

На 06 и 07 Юли  в Zoom Box Center, със съдействието на Фотоваканци и Месец на фотографията, ще се проведе уъркшоп с Любомир Сергеев на тема “Магията на студийния портрет”

Решихме да зададем няколко въпроса на Любо преди събитието.

 

Здравей Любо, в Събота ще разкриеш някои от тайните на професионалната студийна фотография. Разкажи ни повече за това, което ще се случи през уикенда?

 

Портретите в студио са много специфична материя. Много сложна комбинация от технически познания, творчески подход и психология. Когато се снима портрет в студиото, където фотографа има възможността да контролира 99% от процеса, могат да се случат чудеса. Затова и уоркшопа се нарича “магията” на студийния портрет. По време на двата дни ще пресъздадем какво се случва при изпълняване на задание за снимане на портрет. Ще има две сесии с две различни концепции, различни похвати и съответно с различен подход. Ще обърнем специално внимание на ретуша и обработката в Photoshop, включително някои тънкости и трикове при завършващите процеси. Всеки участник ще има възможност да се запознае с работата с гримьор, фризьор, стилист и модел.

 

Някои хора са скептични относно това, което може да се научи в един толкова кратък формат, особено, когато става дума за истински професионална работа. Как мислиш ти, какво може да се научи в един workshop?

 

Аз самия обожавам да ходя по семинари, уоркшопи и други форуми за споделяне на знания и опит, включително и ако не са съвсем в моята сфера. Никога не съм очаквал да науча нещо. Поради простата причина, че е невъзможно, освен ако се “наизусти”, което е изключително грешно. Задачата на уоркшопа е да създаде условия, където всички участници да имат възможността да си “изцапат ръцете” в процеса на създаване на изображения. Освен основната лекция и насока, която се следва, всеки решава колко да е активен, какви въпроси да задава и до колко да участва в процеса и това е пропорционално на това което ще получи. Това е така, тъй като уоркшопа, за разлика от лекциите и семинарите е практически насочено събитие, при което всеки участник снима със своята камера, своите обективи и пречупва всичко през своя възглед и естетика. По този начин той се учи повече от грешките си, отколкото от успехите си, а както знаем това е най-добрата школа.

 

 

Да се отдалечим малко от конкретното събитие. Доколкото знаем, покрай теб отново има интересни фотографски проекти. Разкажи ни върху какво работиш?

 

Както винаги съм подхванал десетки проекти. Освен нескончаемите комерсионални задачи, завършвам и някои лични серии, които съм започнал да снимам отдавна и за които гледам да отделя всяка свободна минута. Подготвям се за изложба в Лондон, която ще включва съвсем нови, непоказвани неща. Започвам целенасочено да развивам съвсем слабо засегната до момента сфера, която ми е много присърце.

 

Лято е! Всички почваме да мислим за планини, морета и почивки. Ти как планираш да прекараш лятото?

 

Ще работя доста. Ако остане време може и да почивам. J

 

Workshop-ът "Магията на студийния портрет" ще се проведе на 06 и 07 Юли в Zoom Box Center. 

Записванията продължават до 04 Юли. 

Заемете едно от последните места. 

За запитвания и записвания:

тел.: 0888812284

или workshop@sergeevstudio.com

Цена: 220 лв. (плащат се предварително)

За пълната програма погледнете тук: https://www.facebook.com/events/206158206199642/?ref=ts&fref=ts