Със съдействието на:

Разкази за Фотоваканция: За конкурсите и наградите - 16.09.2012 18:00:16

Тази година Фотоваканция се проведе под мотото - "Заради стастта към фотографията". Имаше много снимки, купони, разговори и нови приятелства. Вярваме, че това е важното във Фотоваканция. 

Конкурси, награди... това са неща, които са само част от тръпката. Тази година не случайно публикуването на наградените кадри беше забавено... , защото вярваме, че е грешно да се вадят изводи за Фотоваканция само по снимките наградени в конкурса.

Първо искахме да Ви обърнем внимание на това:

 Създадохме заедно изложба

и на това (интересни неща, се случиха по време на Фотоваканция):

Майсторски клас с Любомир Сергеев; Семинар с Темелко Темелков; Светлина или фотошоп с Генчо Петков; Демонстрация на flycam устройства; 

и на това: 

Принт център като никой друг

И въобще всичко останало, което се случи в програмата... и усмивките, и безсънните нощи, и безкрайните снимки, дългите разговори на всякакви теми, и спомените, и концертите, и бирите, и танците, и смехът, и километричните плажове и приятелите...

Тази година конкурсът беше журиран открито пред всички. На отвореното журиране се стигна до колекцията на Фотоваканция 2012, която също скоро ще публикуваме в пълния и вид. А при затворени врати журито в състав Явор Попов, Бедрос Азинян и Юрий Трейман определи наградите.

 

И така - Представяме ви награденире снимки в конкурса под патронажа на Община Приморско за най-добра снимка направена по време на Фотоваканция 2012.

 

Честито на всички печеливши! 

 

Ангел Ненов. Най-добра снимка на Фотоваканция 2012. Награда на Община Приморско + ваучер за услуги от АртЕкспрес 2004

 

Галина Велева. Награда на Photosynthesis - ваучер за услуги на стойност 500 лв. 

 

Вили Тодорова. Награда на Бодиграфия - участие в пленера през 2013 г. + ваучер за услуги от АртЕкспрес 2004

 

Васил Пипев. Награда на Бодиграфия - участие в пленера през 2013 г. 

 

Павлина Латева. Награда на Хотел-панорама Равногор - уикенд за двама ваучер за услуги от АртЕкспрес 2004

 

Венцислав Илиев. Награда на Фотографски Системи - фотографска чанта LowePro + ваучер за услуги от АртЕкспрес 2004

 

Андрей Трифонов. Награда на пленера Долината на розите - участие през 2013 г. ваучер за услуги от АртЕкспрес 2004

 

Божана Маркова. Награда на АртЕкспрес 2004 - ваучер за услуги

 

Деян Недялков. Награда на АртЕкспрес 2004 - ваучер за услуги

 

Юлиян Кирилов. Награда на АртЕкспрес 2004 - ваучер за услуги

 

 

Артин Шахбазян. Награда на АртЕкспрес 2004 - ваучер за услуги (снимката, която усмихна всички :) )

 

Тодор Личев. Награда на АртЕкспрес 2004 - ваучер за услуги

 

И

Цвета Четъшка (родена 1997 г.). Награда за най-млад автор със снимка в колекцията на Фотоваканция 2012

 

Освен основния конкурс, имаше и поощрителни награди и за най-добре представилата се група в задачата "Да създадем заедно изложба с Hahnemuhle". Гласуването там беше проведено от участващите във Фотоваканция, като участниците в групите нямаха право да гласуват за своята група. Макар идеята на цялата задача да не беше да има победители, организаторите и FACTOR.BG  бяха преценили, че групата, която беше успяла да създаде най-добър екип и само за 3 дни да създаде най-завършена серия от снимки, заслужава да бъде поощрена... 

И така, 205 човека дадоха своите гласове и определиха поощрениието от по един пакет качествени фото медии от Hahnemuhle да отиде при участниците в групата на Продуцентите с тяхната серия "I wanna be a movie star".

 

Продуцентите са: Ивайло Сакелариев - координатор; Васил Пипев; Вили Тодорова; Тодор Личев; Адриан Андреев; Евдокия Иванова и Мартин Казлъмов

 

 

 

 

 

 

 

 

След много увъртане и чудене, малкият Юрий Трейман изтегли още една чудесна награда за участниците в "Да създадем заедно изложба с Hahnemuhle", осигурена от FACTOR.BG - принтер EPSON L800, който попадна в ръцете на един от най-ентусиазираните млади хора, член на групата "приКАЗАНО" - Емил Андонов.