Със съдействието на:

Разкази за Фотоваканция: Принт център на световно ниво - 14.09.2012 08:36:03

Здравейте приятели на Фотоваканция, 

Струва си да Ви разкажем по-подробно за всичко, което се случваше на Фотоваканция тази година. За част от нещата вече писахме, но много неща остават недоизказани и скрити за тези, които не присъстваха на Фотоваканция, а вярваме, че си заслужава да знаете за тях. 

Тази година Фотоваканция имаше едно истинско богатство, с което истински се гордеем. Благодарение на нашите партньори от FACTOR.BG, участниците на Фотоваканция можеха да се възползват от принт център на световно ниво, какъвто друго фотографско събитие не е предлагал. 

Всеки от участниците имаше възможността да изпробва последните технолгични новости предлагани от FACTOR.BG и да види изображенията си в нова светлина... а технологични новости не липсваха - вижте само как беше оборудвано това бижу:

 

  • най-добрите широкоформатни фото-принтери в света в момента - Epson Stylus Pro 4900 и Epson Stylus Pro 7900

  • принтер EPSON L800 - абсолютният бестселър, първият принтер с фабрично интегрирана рефилна (CISS) система и мастила EPSON в бутилки по 70 мл, осигураващи безпрецедентната цена от 5 ст. с ДДС за мастило, за снимка 10/15 см,

  • CD/DVD дискове с WATERSHIELD покритие, на които отпечатаното изображение е водоустойчиво (дори на потапяне под вода за часове), устойчиво на размазване с  пръсти, устойчиво на надраскване и с огледален гланцов финиш, като лакирано с УВ лак - уникално решение за всички случаи, когато перфектният резултат е приоритет номер едно!

  • новият сублимационен принтер за декорация на фото-панели, чаши, текстил, пъзели, рекламни и фото-подаръци - Ricoh 3110, със сублимационни ГЕЛ-мастила Sawgrass SubliJet-R. Предназначен да замести бестселъра RIcoh 3300, този нов модел гарантира още по-ниска себестойност и същия безпроблемен печат, който накара повечето студия, работещи със сублимация, да забравят завинаги за всякакви китайски, корейски и др. мастила и принтери с външни рефилни системи.

  • Всички актуални фотографски и файн-арт хартии и канави Katana и Hahnemuehle, включително и най-новите попълнения.

  • Последни модели фото и широкоформатни принтери от Epson

  • Epson DiscProducer PP-100N - робот за запис и фотореалистичен печат на CD/DVD дискове в напълно автоматизиран режим, на ниска себестойност и с висока надеждност за професионални приложения

  • UNISUB / ChromaLuxe материали за сублимационен печат с най-високо качество - подложки, фото-панели, рамки, пъзели, часовници, табла, баджове и т.н. - над 100 различни артикула, налични за незабавна доставка!

  • термопреси GeoKnight и Transmatic

 

 

FACTOR.BG предостави работни станции, с професионални монитори EIZO, калибрирани и профилирани, за получаване на максимално близки до печата резултати.

Всеки от акредитираните участници получи като подарък чаша и подложка "Фотоваканция" произведени със сублимационните продукти предлагани от FACTOR.BG